Lämmitys ilma-vesilämpöpumpulla

Soveltuu kotiin, taloyhtiöön ja teollisuuteen

CER Ilma-vesilämpöpumppu on helppo asentaa kaikenlaisiin rakennustyyppeihin, sekä uusiin että vanhoihin rakennuksiin. Ilma-vesilämpöpumppumme ei vaadi mitään erikoisratkaisuja rakenteissa. Ilma-vesilämpöpumppumme sopii erinomaisesti öljy- tai puulämmityksen rinnalle tai esimerkiksi suuremman autotallin tai talousrakennuksen päälämmitysjärjestelmäksi.

Suurissa kiinteistöissä, joissa pääasiallinen energiantarve on lämmityksessä, ilma-vesilämpöpumput ovat erinomainen valinta. Hyötysuhde on parhaimmillaan eikä säätötarpeita ole. Suurissa kiinteistöissä on usein myös paremmat tilat laitteille ja ne saadaan paremmin ”piiloon”. Myös CER:in Indoor-mallisto soveltuu erinomaisesti juuri suurempiin kiinteistöihin.

Ilma-vesilämpöpumppu tulee asentaa huolella

Ilma-vesilämpöpumppujen asennus pitää tehdä laadukkaasti muun muassa siksi, ettei laitteistosta pääse välittymään resonanssiääniä talon rakenteisiin. CERillä sinua palvelevat ilma-vesilämpöpumppuihin erikoistuneet ammattilaiset. Ns. Split-laitteissa huolto- ja asennustöissä on jo lainkin mukaan käytettävä kylmäainepätevyyden omaavaa asentajaa.

Mikäli ilma-vesilämpöpumpun kanssa on ongelmia, kannattaa tarkastaa, johtuvatko ongelmat huonosta asennuksesta. Ilma-vesilämpöpumppujen käyttämät ilmamäärät ovat suuret, joten riittävä ilmankierto on taattava kaikissa tilanteissa. Tämän vuoksi ulkoyksikön asentaminen ahtaisiin paikkoihin esim. terassien alle ei yleensä onnistu. Myös ulkoyksikön etäisyys seinään/seiniin on oltava riittävä, yleensä > 20cm.