Ilma-vesilämpöpumppu ja energiasäästö

Oikein asennettuna ja säädettynä kaikki ilma-vesilämpöpumput säästävät energiaa. Eri tyyppiset lämpöpumput säästävät energiaa eri määriä. Energian säästö on kuitenkin aina riippuvainen myös käyttäjän tarpeista ja tottumuksista.

Edullinen kokonaisuus

Huolellisesti ja oikein asennettu ja säädetty sekä mitoitettu maalämpöpumppu säästää energiaa eniten, mutta se on myös selkeästi kallein investointi. Hyvin tehty ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä säästää vuositasolla Etelä-Suomessa jo lähes saman verran kuin maalämpöpumppu. IVLP:n säästö on kuitenkin aina riippuvainen ulkoilmanlämpötilasta eli säästä. Vuotuinen keskilämpötila pääkaupunkiseudulla on noin +6 astetta. Tämä lämpötila on erittäin suotuisa juuri ilma-vesilämpöpumpulle. Lämpökerroin eli se kuinka moninkertainen lämpöpumpun tuotto on kulutukseen nähden, on yleensä noissa lämpötiloissa nykyaikaisilla ilma-lämpöpumpuilla lähes yhtä hyvä kuin maalämpöpumpuilla ellei jopa parempi.

Energiansäästöön vaikuttaa tietenkin myös energian hinnat. Lämpöpumppu on sähkölämmityksen muoto, se käyttää sähköä kompressorin pyörittämiseen. Esim. Öljyn ja kaukolämmön hinnat heittelevät paljon ja energiayhtiöt nostavat niiden hintoja koko ajan. Lämpöpumpulla saadaan aina edullisin kokonaisuus.

Ympäristöystävällinen

Lämpöpumppu on erittäin ympäristöystävällinen lämmitysmuoto. CO2 päästöt ovat aivan ei luokkaa kun fossiilisilla polttoaineilla. Suurissa kiinteistöissä lämpöpumput vähentävät ilmakehää kuormittavia päästöjä jopa tonneja vuodessa. CER ilma-vesilämpöpumpulla lämmittämällä säästät sekä energiaa että ympäristöä!

IMG_1039